Procent de promovabilitate 89%
Medii evaluare naţională
Sub 4 - 11
între 5 şi 6,99 - 23
între 7 şi 8,99 - 41
între 9 şi 9,99 - 25
UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea provinciilor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domn al ambelor principate la 5 ianuarie în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.
Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezentă primul pas pe calea înfăpturii statului național român unitar. Impusă sub o puternică presiune populară, cu deosebire la București, alegerea ca domn al Țării Românești a lui Alexandru Ioan Cuza avea să-și găsească o confirmare deplină la marea manifestare prilejuită de sosirea alesului națiunii în capitala munteană.
Prin înțelepciune, dinamism, inventivitate și inițiativă, poporul român împreună cu conducătorii săi politici, au știut să folosească la maximum de eficiență contextul politic european și să pună marile puteri în fața faptului împlinit.
,,În zadar veți îngenunchea și vă veți ruga pe la porțile împăraților ... Ei nu vă vor da nimic, căci nici vor, nici pot...”, spunea Bălcescu.
Unirea Principatelor Române a reprezentat actul de voinţă al tuturor românilor din cele două provincii istorice, nu a fost apanajul unui partid politic sau al unui lider, ci a fost, după cum spunea M. Kogălniceanu:
„Unirea, domnilor, eu nu recunosc nimănui dreptul să zică că Unirea este opera sa. Unirea este actul energic al întregii naţiuni române, e marea noastră conquistă... Unirea, naţiunea a făcut-o, naţiunea a ales un domn pentru ambele ţări, cu misiunea de a realiza Unirea
Vizita elevilor din clasele a IV-a C si a IV-a B la postul de televiziune 1TV Piatra Neamt
Intalnire de proiect Piatra-Neamt
Erasmus+ Parteneriate școlare
Mai 2017
Eveniment de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ CAPE
Poastat de Administrator, Decembrie, 2016
Poastat de Administrator, Aprilie, 2016
ETAPA JUDEȚEANĂ - „CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”
LOCUL I - Clasa a VI-a
CORDUNEANU IOANA-ALEXANDRA -9,50
MENȚIUNE - Clasa a VIII-a
AVRAM ALEXANDRA - 8.80
Prof. îndrumător limba română - CLAUDIA PĂDURARIU
prof. îndrumător religie - OLIMPIU RÂZA
ETAPA JUDEȚEANĂ - CONCURS ȘCOLAR DE GEOGRAFIE „IONIȚĂ ICHIM”
Clasa a V-a
1. FOCȘĂNEANU DELIA - 9,50
2. CHIRILOI EMA-IOSEFINA - 9,20
3. NOHAI TEONA - 8,50
4. PODARIU TEODORA - 8,00
Clasa a VI-a
1. GRĂMADĂ ANDREEA - 9,90
Clasa a VII-a
1. IRIMIA GEORGIANA-ELIZA - 10.00
2. ROMPU IOANA - 9,00
Prof. îndrumător geografie - CRISTINA LETOS
Felicitări elevilor și profesorilor care i-au pregătit! MULT SUCCES PARTICIPANȚILOR LA ETAPA NAȚIONALĂ!
Activitate job shadowing cu participanti de la școala Szegedi Szakkepzesi Centrum Moravarosi Ipari Szakkepzo es Altalanos Iskolaja, Ungaria si Asociatia pentru Educatie si Formare Bacau, in cadrul proiectului Erasmus+ KA101, Ember s Poldar Leszek Europaban
Poastat de Administrator, Aprilie, 2016
Activitati de job shadowing
Simpozionul își propune dezvoltarea cunoștințelor teoretice, abilităților practice și competențelor profesionale la nivelul unei școli europene, optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare prin promovarea metodelor moderne, stimularea cooperării și a schimbului de bune practici între școlile participante, precum și dezvoltarea spiritului inovator, competițional, al calității și al responsabilității atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi.
ADRESĂ
1 Decembrie 1918, 32
Piatra-Neamț, Neamț 610231
CONTACT
scoala5p.neamt@yahoo.com
Telefon: +4 0233224508
Fax: +4 0233224508